تحولات منطقه

۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۹
کد خبر: ۸۴۷۹۷۹

شکستن ال سی دی موبایل یکی از رایج‌ترین اتفاق‌هایی است که رخ می‌دهد و مشکل مهم در تعویض آن، شناسایی قطعه اصلی از تقلبی است.

بعد از شکستن صفحه نمایش گوشی چکار کنیم؟
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، احتمالا برای شما یا خانواده‌تان پیش آمده که با افتادن گوشی از دستتان یا ضربه خوردن به آن، صفحه نمایش تلفن دچار آسیب شده و دیگر امکان استفاده از آن را نداشته باشید. البته ریختن مایعات روی گوشی یا حرارت بالا نیز باعث ایجاد مشکلاتی در صفحه نمایش می‌شود.

اگر این اتفاق برایتان افتاده باشد، در مرحله اول باید بفهمید لمسی و ال سی دی، شکسته یا تنها یک آسیب جزئی به پنل شیشه ای آن وارد شده است. این موضوع در برآورد هزینه بسیار با اهمیت است.

صفحه نمایش اکثر گوشی ها از سه بخش زیر ساخته شده‌اند:

گلس یا روکش صفحه نمایش: این گلس با آن چیزی که خودتان روی صفحه می‌چسبانید متفاوت است. این لایه شیشه‌ای روی صفحه نمایش (اصطلاحا به آن گلس گفته می شود) قرار گرفته است و اولین لایه ای است که در مسیر ضربه یا برخورد قرار می‌گیرد و ضخامت بسیار کمی دارد.

لمسی: دومین لایه که در زیر گلس گوشی قرار می گیرد، تاچ یا لمس گوشی نام دارد. این لایه همان است که ضربات انگشت ما را حس می‌کند و البته باید بدانید آسیب به گلس به معنای وارد شدن آسیب به لمسی نیست.

ال سی دی: ال سی دی در پایین ترین لایه قرار دارد و مهم ترین قسمت صفحه هر گوشی است. در مدل‌های قدیمی این لایه از سایر لایه ها جدا بود اما در گوشی‌های جدید لمسی و ال سی دی گوشی در هم ادغام شده‌اند.

چگونه بفهمیم کدام یک شکسته است

اگر ترک‌هایی به شکل شبکه تار عنکبوتی روی گوشی دیدید، احتمالا به قسمت های زیرین آسیب نرسیده و همان صفحه رویی دچار شکستگی شده است. قسمت‌های مختلف را لمس کنید و از کار کردن صفحه لمسی مطمئن شوید. اگر شدت ضربه وارده بیشتر باشد، احتمالا به لمسی آسیب رسیده است.

در این مواقع معمولا صفحه گوشی روشن است ولی عملکرد لمسی کار نمی‌کند. البته این مورد را هم در نظر بگیرید که احتمال دارد با وجود ضربه، ترکی روی صفحه شیشه‌ای ایجاد نشود ولی صفحه لمسی از کار بیافتد. بدترین مورد هم وقتی است که ضربه آنقدر شدید است که ال سی دی شکسته و شما با یک صفحه سیاه شده یا خط های سفید، مشکی و سبز روی آن مواجه می‌شوید که به هیچ وجه قابل تعمیر نیست.

تشخیص لمسی ال سی دی اصل از تقلبی

۱- عموما ال سی دی های اصل در بازار با نام اختصاری OEM شناخته شده هستند. پس هنگام خرید به این نام توجه داشته باشید که نشان دهنده این است که ساخت شرکت‌های معروف تولید کننده تجهیزات اصلی هستند. این عبارت مخفف Original Equipment Manufacturer به معنای تولید کننده‌ تجهیزات اصل است.

اما فروشندگان موردهای تقلبی را با نام‌های های کپی، چینی، درجه A+ یا درجه A به شما معرفی می‌کنند.

۲- نشانه بعدی کیفیت و شفافیت تصویر است. در نمونه‌های تقلبی حسگرهای تشخیص حرکات انگشت روی صفحه لمسی به خوبی و با سرعت کار نمی‌کنند و ال سی دی از کیفیت تصویر و قابلیت تفکیک رنگ بسیار خوبی برخوردار نیست.

۳- میزان روشنایی صفحه نیز در تشخیص ال سی دی اصل و تقلبی مهم است. مثلا در محیط های باز که نور محیط زیاد است، لمسی ال سی دی های تقلبی نمی‌توانند نور کافی را تأمین کنند و باعث می‌شوند که دیدن تصاویر گوشی سخت شود.

۴- در نمونه‌های اصلی معمولا چند پَد برای محافظت روی کابل های ال سی دی قرار دارد که در نمونه تقلبی موجود نیست و اگر باشد جنس زبر و بی کیفیتی دارد.

۵- در برندهای معروف مثل اپل لوگوی این شرکت روی هر دو طرف کابل‌های ال سی دی حک شده است که در نمونه تقلبی چنینی چیزی را نمی‌بینید.

۶- یک مورد دیگر وجود شماره سریال‌ها روی لمسی ال سی دی است. معمولا در مدل‌های تقلبی این عدد بسیار پررنگ نوشته شده تا توجه را جلب کند و پیش خود بگویید این حتما اصلی است که چنین شماره‌ سریالی دارد، در حالی است که در نمونه اصلی معمولاً کم رنگ و با فونت کوچک نوشته شده‌اند.

۷- در نمونه اصلی برای لنز دوربین سلفی یک محافظ باکیفیت قرار دارد که این مورد در تقلبی‌ها نیست و فقط جایگاهی برای قرار گرفتن دوربین جلو در آن‌ها وجود دارد.

۸- لبه‌های فریم ال سی دی نیز می‌تواند در تشخیص اصل و تقلبی بودن تاثیرگذار باشد. چرا که اگر در لبه‌ها ناهمواری وجود داشته باشد، ال سی دی تقلبی و اگر صاف و یکدست باشد، ال سی دی اصلی است.

۹- معمولا قیمت هم یک نشانه بارز است، اما به دلیل بی اخلاقی برخی از تعمیرکاران نمی‌توان زیاد روی آن مانور داد. به طور کلی نمونه اصلی گران‌تر از نمونه تقلبی است ولی احتمال دارد پول اصلی را بدهید ولی نمونه تقلبی را برایتان نصب کنند.

در نهایت بهتر است هنگام بروز چنین اتفاقاتی علاوه بر مد نظر قرار دادن موارد بالا، به افراد و شرکت‌های معتبر مراجعه کنید و حتما از چند جا قیمت بگیرید.

منبع: مشرق نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.